Arriba el 1r Cicle d’Arts en Transició

panormica_blog

Granollers en Transició presenta la 1a edició del TRART, el Cicle d’Arts en Transició, un cicle que oferirà durant dos mesos, del 27 d’octubre i fins al 16 de desembre, activitats de diferents disciplines artístiques relacionades amb la transició energètica, la sostenibilitat, la mobilitat i la contaminació atmosfèrica, entre altres temes.

El cicle oferirà durant dos mesos pel·lícules, lectures dramatitzades, la presentació d’un llibre de narracions poètiques sobre sobirania alimentària i agroecologia, una exposició multidisciplinària (arts plàstiques, dansa i teatre) al carrer, una xerrada sobre disseny i sostenibilitat, una pedalada, etc.

El full de mà que recollirà totes les activitats del cicle, el T-TRART, permetrà als assistents  validar-lo a cada acte. Entre els que tinguin més actes validats del TRART se sortejarà un val per comprar productes ecològics a La Magrana Vallesana.

PROGRAMA

 • Lectura dramatitzada de Pulmons, de Duncan Macmillan

Dissabte 27 d’octubre, 21 h _ Llevant Teatre (dins de la programació d’Escena GrAn)
Preu: 10 €

Lectura dramatitzada de l’obra Pulmons, de Duncan Macmillan, en què una parella reflexiona sobre el fet de tenir fills en termes, entre d’altres, de sostenibilitat: “Podria volar a Nova York i tornar cada dia durant set anys i, encara així, no estaria deixant una petjada de carboni tan gran com si tingués un fill. Deu mil tones de CO2.”

La lectura, que compta amb la col·laboració d’Arsènic Espai de Creació, serà dirigida per Marta G. Otin i interpretada per Àlex Ferre i Maria Manau. Més informació i venda d’entrades a https://www.escenagran.cat/ca/programacio/c/9368-pulmons.html.

Després de la lectura es farà un “Sopar a escena” amb productes ecològics, de temporada i de proximitat. Preu: 15 €. Cal fer reserva prèvia a info@llevanteatre.cat.

 • Presentació del llibre Cosechas, de Gustavo Duch

Dijous 8 de novembre, 19 h _ local de La Magrana Vallesana
Gratuït

Presentació del llibre de narracions poètiques i il·lustracions Cosechas. Relatos de mucha gente pequeña , a càrrec de Gustavo Duch, i amb lectura i participació de socis de la cooperativa La Magrana Vallesana. El llibre Cosechas recull breus relats que parlen sobre agroecologia, drets humans (i terrícoles), sobirania alimentària, fronteres, economia sostenible… Es tracta de relats carregats d’ironia i afecte que reflexionen sobre l’actualitat i ens conviden a qüestionar les injustícies d’un sistema econòmic capitalista i a situar la vida al centre. Més informació a https://pol-len.cat/llibres/cosechas-relatos-de-mucha-gente-pequena/

 • Projecció de curts abans de les pel·lícules del Cineclub

2, 4, 16, 18, 23 i 25 de novembre. Divendres, a les 19 h i a les 22 h, i diumenges a les 19 h.
Centre Cultural de Granollers

Abans de pràcticament totes les pel·lícules del Cineclub de novembre, s’emetrà un breu curt. L’Associació Cultural col·labora amb GenT en la gestió dels drets de reproducció de les pel·lícules i facilitant un espai de difusió del cicle TRART abans de les pel·lícules del Cineclub.

Títols dels curts: Man, d’Steve Kutts, Motorville de Patrick Jean, i Roues libres, de Jacinthe Folon.

 • Xerrada del Club de Premsa d’El 9 Nou “Com afecta la contaminació ambiental a la salut”, a càrrec de Xavier Querol i de Xavier Basagaña

Divendres 9 de novembre, 20 h _ Cemav
Gratuït

En el marc del Club de Premsa d’El 9 Nou, que organitza conferències i debats per acostar als seus lectors i als ciutadans reflexions d’experts, tindrà lloc la xerrada de Xavier Querol i Xavier Basagaña sobre contaminació atmosfèrica. Xavier Querol, geòleg, professor i investigador, ha treballat a l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del CSIC i ha estat vicedirector de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC) a Barcelona. És membre del consell assessor de la Unió Europea en el programa Clean Air for Europe, de les Nacions Unides, i del comitè científic sobre qualitat de l’aire de l’Organització Mundial de la Salut en l’àrea de la Unió Europea. Xavier Basagaña és llicenciat en Estadística i doctor en Bioestadística. Actualment és investigador científic a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Les seves principals línies de recerca són el desenvolupament de mètodes estadístics, l’estudi de la relació entre temperatures extremes i salut, i l’estudi de la relació entre contaminació atmosfèrica i salut.

 • Pedalada de Granollers Pedala amb visita a l’exposició desÀrtic (Museu de Granollers)

Diumenge 11 de novembre, 10.00 h _ Plaça de la Corona – Museu de Granollers
Gratuït

Amb el títol “Pedalada al desÀrtic”, la pedalada mensual de Granollers Pedala tindrà com a eix temàtic la contaminació i es tancarà amb la visita a l’exposició desÀrtic, que fins al dia 11 de novembre es pot veure al Museu de Ciències Naturals de Granollers. desÀrtic és una exposició col·lectiva multidisciplinària, resultat de la participació artística de petit format de 60 artistes compromesos amb la conservació i la protecció de l’Àrtic. L’objectiu del projecte és conscienciar i reflexionar a través de les obres sobre les conseqüències del desgel a l’Àrtic.

Més informació sobre les pedalades mensuals de Granollers Pedala: https://granollerspedala.cat/

Més informació sobre l’exposició desÀrtic: http://www.museugranollersciencies.org/ca/agenda/exposicio-desartic/
http://www.museugranollersciencies.org/uploads/montado-con-margen.pdf

 • Pel·lícula Thank you for the rain, de Julia Dahr, dins dels Dimarts Singulars de l’Associació Cultural

Dimarts 20 de novembre, 20 h _ Centre Cultural de Granollers
Preu: 4 €

La pel·lícula anirà precedida del curt Weeds, de Kevin Hudson.

Thank you for the rain explica la història d’en Kisilu, un granger kenyà que durant els darrers cinc anys ha estat enregistrant l’impacte devastador que el canvi climàtic té sobre la seva terra. Ha gravat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha estat testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens. Després d’una tempesta que destrueix casa seva, decideix començar un moviment comunitari d’agricultors per lluitar contra els impactes del clima que el durà lluny. Thank you for the rain és la història captivadora i inspiradora d’un optimista infatigable, que posa a prova els seus límits contra tota adversitat en la seva lluita contra el canvi climàtic.

Més informació sobre el documental:
https://eldocumentaldelmes.com/doc/thank-you-for-the-rain/

 • Massa crítica

Divendres 30 de novembre, a les 20 h _ punt de trobada a la Plaça Josep Barangé

La massa crítica és una celebració ciclista que es fa cada mes a moltes ciutats del món. Amb motiu del TRART, hem volgut recuperar aquesta iniciativa que ja s’ha fet en alguna ocasió a Granollers. El recorregut passarà per alguns equipaments artístics de la ciutat i acabarà a Llevant Teatre, on es podrà veure l’exposició “50 malentesos sobre el cotxe”, basada en el blog de David Bravo, un dels impulsors del cicle “Adéu al cotxe”, de la Sala Beckett.

 • Mostra d’arts al carrer “ConTRAminació ARTmosfèrica”

Dissabte 1 de desembre. Durant tot el dia. _ carrers i places de Granollers (a determinar)

L’alumnat de 2n de batxillerat d’arts escèniques, visuals i plàstiques de l’Institut Celestí Bellera crearan intervencions al carrer que barrejaran diferents disciplines artístiques. L’eix temàtic i títol de la mostra és “ConTRAminació ARTmosfèrica”.

 • Xerrada “Un disseny gràfic més sostenible”, a càrrec de Núria Vila

Dimecres 12 de desembre, a les 19.30 h _ Anònims
Gratuït

Núria Vila és una dissenyadora gràfica i directora creativa amb seu a Granollers. En la seva xerrada-taller ens mostrarà projectes en els quals disseny i sostenibilitat van plegats. Convençuda que existeix una nova manera de fer disseny, treballa amb compromís amb el medi ambient, amb voluntat d’aplicar sentit comú en els seus projectes i amb criteris ètics i de sostenibilitat.

 • Lectura dramatitzada Motor i veus – ACTE APLAÇAT (nova data a determinar)

Divendres 14 de desembre, a les 21 h, i diumenge 16 de desembre, a les 19 h _
Llevant Teatre (dins de la programació d’Escena GrAn)
Preu: 6 €

Lectura dramatitzada de part de l’obra d’Andreu Rifé Motor i veu, estrenada a la Sala Beckett dins el cicle “Adéu al cotxe”, i de textos creats per persones de Granollers que reflexionen sobre la mobilitat. Els intèrprets seran actors i actrius de la ciutat. Aquest acte coincidirà amb la clausura del TRART.

DESCARREGEU-VOS EL CARTELL

TRART_cartell-01

SEGUIU-NOS A:

Twitter: @GTransicio

Facebook: https://www.facebook.com/granollers.entransicio

2 thoughts on “Arriba el 1r Cicle d’Arts en Transició

 1. Retroenllaç: “Com afecta la contaminació ambiental a la salut” | GRANOLLERS pedala

 2. Retroenllaç: Pedalada al desÀrtic | GRANOLLERS pedala

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s